שניאור ירחי פותח את הפה מהניסיון האישי שלו: למה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף את האמנים – ואיך היא דווקא עוזרת
האם בינה מלאכותית באמת יכולה להחליף את האמנים? התשובה הקצרה היא – עדיין לא. נכון להיום, הבינה המלאכותית משמשת ככלי עזר לאמנים, ולא כתחליף ליצירה אנושית. למעשה, היא פועלת כרמת מזכיר יעיל שמסייע בתהליך היצירה, אך לא מחליף אותו.
החלום שלי לעבוד בדיסני
כשהתחלתי את הקריירה שלי כצייר, חלמתי לעבוד בוולט דיסני ולצייר את הרקעים המדהימים שמאפיינים את הסרטים האייקוניים שלהם. אבל מהר מאוד הבנתי שהעבודה כצייר רקעים בלבד לא הייתה כלכלית עבורי. זה היה או לעבוד שעות רבות ולהרוויח מעט מאוד כסף, או למצוא דרך יעילה יותר לעבוד ולהתפרנס בכבוד. אז עם כל הכבוד לדיסני ויש כבוד, החלטתי ללכת בדרכי ולהיות פרילנסר מצליח במה שאני עושה!
איך בינה מלאכותית נכנסה לתמונה?
עם כניסתה של הבינה המלאכותית, פתאום נפתחה בפני אפשרות חדשה. השתמשתי בכלים של AI ליצירת רקעים במהירות, והדבר אפשר לי להתמקד בחלק שאני באמת נהנה ממנו – ציור דמויות. בזכות זה, הצלחתי לעבוד יותר מהר ויעיל, תוך שמירה על הסטנדרטים הגבוהים שאותם אני כל כך אוהב, בעיקר בהשראת דיסני.
תבינו, ציור דמויות זאת עבודה שדורשת השקעה רבה, בפרטים, בזוויות, במבנה האנטומי של הדמות. גם כשאני מצייר קומיקס, חשוב לי שלדמויות יהיה מבנה שתואם מבנה אנושי ולא לשים ידיים ליד הכתפיים כי זה בגדול האזור... כלומר, יש כאן תורה שלימה וחשוב לי להשקיע בה. אבל הזמן קצר והמלאכה רבה ולהשקיע גם בכל פרטי הדמויות וגם בכל פרטי הרקעים, דורש מכל צייר לתעדף את ההשקעה שלו ולבחור על מה לשים את הדגש בזמן העבודה. השימוש בבינה מלאכותית איפשר לי להשתמש ברקעים שתואמים את סגנון העבודה שלי ולתת את מירב תשומת הלב לפרטי הדמויות.
התלבטות מוסרית – האם זו אמנות?
בהתחלה היה לי מצפון. חשבתי שאם אני משתמש בבינה מלאכותית כדי לייצר רקעים, אולי אני לא באמת יוצר בעצמי, ואולי זו לא אמנות "אמיתית".
אז יכול להיות שהדבר הראשון שעולה בראשכם הוא, זאת באמת לא אמנות שלך. אתה לוקח מהבינה המלאכותית וזהו. אבל כדי להבין את עולם הקומיקס, צריך לדעת שיש הרבה תכנון ומחשבה שנמצאים הרבה מעבר לציור שאתם רואים בסופו של דבר. כלומר, הקורא התמים נהנה מהרקעים, מהדמויות וכמובן מהעלילה. אבל אני כצייר מקבל טקסט כתוב והופך אותו למציאות על הדף ובשביל שזה יקרה, אני כבר לא רק צייר, אלא אני המתכנן והמנהל של עמוד הקומיקס ומה שנקרא בשפה המקצועית, אני היוצר של ה"סטוריבורד".
לצייר קומיקס יש חלק עצום של הגות, מחשבה ותכנון לפני שהוא מתחיל בביצוע. רק אחרי שהכל מתוכנן וידוע, אני עובר ליצירת הרקעים והדמויות. מה שאתם מבינים עכשיו, זה שהרקעים הם רק חלק אחד מתוך העבודה הרבה שמוטלת על ציירי הקומיקס. אז האם השימוש בבינה מלאכותית ככלי עזר לבחירת רקעים באמת צריך לעורר מצפון?
אז אחרי ששוחחתי עם קולגה, הבנתי שמה שחשוב הוא לא רק הכלי שאני משתמש בו, אלא התוצאה ההרמונית בין הרקע והדמויות וכן המסר האמנותי שלי כצייר וכיוצר.
בזכות הבינה המלאכותית, אני יוצר רקעים עשירים ומורכבים בדיוק כמו שרציתי, ועדיין שומר על הייחוד האמנותי שלי. את הרקעים אני עורך, צובע מחדש, מוסיף טקסטורות, אור וצל לפי הצורך ומשלב אותם בצורה המתאימה ביותר עם התוכן הכללי שאותו אני יוצר. אחר כך אני מוסיף את הדמויות שלי ודואג שהכל ישתלב עם אותו קו וסגנון שמאפיין אותי ואת האמנות שלי.
סיכום – הבינה המלאכותית ככלי, לא תחליף
בסופו של דבר, הבינה המלאכותית לא מחליפה אותנו, האמנים, אלא עוזרת לנו להגיע לתוצאות טובות יותר ובזמן קצר יותר. היא מאפשרת לנו להתמקד במה שחשוב באמת – ביכולת היצירתית, בדמויות, וביצירת עולם עשיר וייחודי. בעזרת הכלי הזה, אני יכול להמשיך לחלום ולעבוד כמו שתמיד רציתי, תוך שיפור מתמיד של היצירה שלי.
פעם היינו מציירים רק על נייר, עם עפרון ומחק, היום הכל עבר לדיגיטל ומשתמשים בתוכנות שכמובן משפרות את הביצועים, מסייעות לשמור על כל הקבצים והחומרים בענן כך שאין להם סכנה להירטב מכוס הקפה שעל השולחן, או ידיים שומניות בטעות. וגם הזמן נחסך וההספקים גבוהים יותר. הבינה המלאכותית היא עוד שלב אחד וכלי עזר עבור אמנים כדי לשפר את עבודתם ולהצליח להפיק יצירות אמנות שמבטאות אותם.
Comments